TaxiKlacht.NET
 Algemeen
 Welkom
 Inleiding
 Contact
 Nieuws
 TaxiKlacht in de media
 Taxibeurs 2007
 Zoeken
 Via P-nummer
 Geavanceerd
 Klacht indienen
 Een klacht indienen
 Klachtenformulier
 FAQ Klachten
 Gegevens toevoegen
 U bent klant
 U bent ondernemer
 Gegevens toevoegen
 De klant
 De taxi en U
 De illegale taxi
 U zoekt een taxi
 De ritprijs uitgelegd
 FAQ Consument
 De taxichauffeur
 De taxichauffeur
 De chauffeurspas
 Uw papieren
 Rij- en rusttijden
 Benodigdheden
 CAO Taxivervoer
 FAQ Taxi-chauffeur
 De ondernemer
 De taxi-ondernemer
 De vergunning
 Vergunningbewijs
 Het voertuig
 FAQ Taxi-ondernemer
 Regeltjes en organisaties
 Welke organisaties
 De IVW
 SGC Taxivervoer
 KNV Taxi
 Sociaal Fonds Taxi
 Stichting TX-Keur
 CCV (divisie CBR)
 Documenten (en downloads)
 Overzicht bestanden
 Mystery Taxi Guest
 Introductie
 Aanmeldingsformulier
 Boordcomputer Taxi
 Inleiding
 Nieuws
 Doelstellingen BCT
 Werking
 Historie
 Specificaties
 Downloads
 FAQ BCT
 Engels
 Welcome
 Advanced Search
 How to complain
 For who is this form
 Complaint form
 The fare explained
 Contact
 2007 tariff structure
 Add data as customer
 Add data as company
 Links
 The taxi and you
 The illegal taxi
 The official taxi
 The Taxidriver
 The Taxi Business
 Special Projects
 Which organisations
 Dutch Laws
 Disclaimer
 FAQ
 FAQ Consumer
 Overige
 Links
 Gebruikte afbeeldingen
 Sponsors gezocht
 Vermeldingen
 Disclaimer
 Webmaster(s)
 Laatste Updates

PrintAfdrukken...
Leden
Een klacht indienen

Misschien vindt u dat u te veel hebt betaald voor een taxirit. Of vindt u dat de taxichauffeur niet de kortste weg naar uw bestemming heeft genomen. Misschien bent u minder valide en niet tevreden over de hulpvaardigheid van de taxichauffeur. Of u heeft een taxi besteld die niet kwam opdagen, zodat u ergens te laat aankwam.

Indien u een klacht heeft over een taxirit, dan kunt u het beste eerst contact opnemen met het bedrijf waarvoor de taxichauffeur werkzaam is. De meeste taxibedrijven zullen dan samen met u proberen om uw klacht op te lossen, zodat ze u weer als tevreden klant kunnen verwachten.

Bedenk daarbij wel dat de centralist/telefonist ook een mens is en dat schreeuwen en vloeken meestal niet de goede manier is om uw ongerief kenbaar te maken. Een goed gesprek doet vaak wonderen, aangezien veel taxibedrijven alleen maar blij zijn indien er meldingen van klanten (positief én negatief) worden ontvangen. Tenslotte kunnen zij ook niet weten wat er allemaal in “hun taxi’s” gebeurd...

Mocht dat niet het gewenste effect hebben, en u nog steeds het gevoel hebt dat u niet goed bent behandeld door het taxibedrijf, dan kunt u gebruik maken van ons klachtenformulier. Het klachtenformulier is geschikt voor iedereen die een klacht heeft over een taxibedrijf en daar samen met het betreffende taxibedrijf en/of taxichauffeur niet tot een goede oplossing kan komen.

Het is daarom ook belangrijk dat u zoveel mogelijk gegevens verzameld voordat u een klacht via het klachtenformulier bij ons meldt. Een klacht als “De chauffeur reed in een donkere Mercedes en verder weet ik het niet, want ik was zat” heeft geen kans van slagen, tenzij u de naam van het bedrijf, de chauffeur en/of het kenteken weet (liefst met datum/tijd etc. erbij). Ook een klacht als “Ik moest € 25,- betalen voor een rit die normaal maar € 10,- kost bij een ander bedrijf” (zonder verdere gegevens over de rit zelf) zal ook weinig kans van slagen hebben, aangezien zoiets niet meer te controleren is...

Het kan ook zijn dat u niet precies weet bij welk taxibedrijf u moet zijn. In een aantal gevallen kunnen wij u daarbij helpen, door de ontbrekende gegevens erbij te zoeken. U kunt ook zelf op Taxiklacht.net zoeken naar de ontbrekende gegevens over het taxibedrijf. Vanwege de Wet op de Privacy kunnen wij echter niet alle gegevens, die ons bekend zijn, openbaar maken. Wij zullen dan wel proberen om ervoor te zorgen dat het taxibedrijf contact met u opneemt.

Indien u gebruik maakt van het klachtenformulier op Taxiklacht.net, dan wordt deze in eerste instantie bekeken door het Taxiklacht.net Team. Deze zal in eerste instantie bekijken of het een serieuze klacht is (er komen namelijk ook nepklachten binnen). Bij eventuele vragen nemen zij eerst contact met u op.

Indien het een serieuze klacht betreft, dan wordt er gekeken wat de beste werkwijze is om uw klacht op de beste manier op te lossen. Vermeld daarom ook zoveel mogelijk gegevens in uw klacht, zodat een goede en snelle behandeling van uw klacht haalbaar is.

Het invullen van het klachtenformulier verplicht u tot niets en er zijn ook geen kosten aan verbonden. Wij kunnen u echter geen garantie geven dat uw klacht ook naar uw tevredenheid wordt opgelost, maar wij zullen daarvoor wel ons best doen. Wij zijn echter ook afhankelijk (net als Taxiklacht.nl) van de medewerking van de betreffende taxiondernemer en/of taxichauffeur.

Indien de taxiondernemer niet bereid is om mee te werken, dan komt er in elk geval een vermelding op Taxiklacht.net en wordt de klacht doorgestuurd naar een instantie die u verder kan helpen. Aangezien niet ieder taxibedrijf netjes is aangesloten bij de Geschillencommissie Taxivervoer, kan het zijn dat deze niets voor u kunnen betekenen, vandaar dat wij ook alternatieven bekijken (bijv. het IVW, Geschillencommissie en/of naar de stichting TX-keurmerk).

Wij hopen echter dat het niet nodig zal zijn om deze stappen te nemen, en dat we de klacht kunnen oplossen naar tevredenheid van alle betrokken partijen.


[standen ophalen...] pagina's weergegeven.
Laatste update: 26-01-2010 00:00:00
© Taxiklacht.net 2006-2021 All rights reserved by Taxiklacht.net.
Niets uit deze site mag zonder toestemming worden gekopieerd.