Tweewekelijkse column op Verkeerspro.nl

Vanaf deze week kunt u op www.verkeerspro.nl een taxi column vinden die door het TaxiKlacht Team is gemaakt. Deze column gaat altijd over een actueel onderwerp in de taxibranche en zal elke twee weken worden ververst.

Verkeerspro.nl is een professionele website met als doel professionele chauffeurs te informeren over de ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Dagelijks zullen wij de bezoekers op de hoogte houden middels nieuws, interviews, reportages en onderzoeken. Verkeerspro.nl is onmisbaar voor de échte professionele chauffeur.

Wij wensen u veel leesplezier!


Bestandenlijsten vernieuwd en uitgebreid

De afgelopen tijd hebben we alle bestanden gecontroleerd of ze nog actueel waren. Tevens hebben we de nieuwste bestanden toegevoegd aan de huidige lijst.

Om u nog beter van dienst te zijn hebben we tevens het aantal bronnen uitgebreid, zodat we een nog completer overzicht kunnen aanbieden. Momenteel hebben we zo'n 700 bestanden, afkomstig van 14 bronnen, die samen goed zijn voor ruim 500 MB.

Mocht u desondanks toch nog bestanden missen of ergens anders een nieuwere versie tegenkomen, laat het ons dan even weten, zodat we de nieuwste versie kunnen toevoegen aan onze collectie.


Boordcomputer Taxi (BCT)

Vanaf nu kunt u alle informatie over de nieuwe (nog in te voeren) Boordcomputer Taxi ook lezen op TaxiKlacht.net!

Wij hebben van diverse informatie verzameld over dit onderwerp en alle belangrijke info en bestanden zijn nu terug te vinden in onze BCT-special.

De laatste nieuwtjes over de BCT vindt u voortaan op onze speciale BCT-nieuwspagina, waar alle nieuwsberichten over de BCT staan vermeld.
Er is ook een BCT-RSS pagina, zodat u meteen kan zien wanneer er BCT-nieuws is.

Veel plezier met onze BCT-special!


TaxiKlacht in een nieuw jasje

Vandaag hebben wij groot onderhoud gepleegd op de site en TaxiKlacht.net in een 'nieuw jasje' gestoken.

De menu-structuur is zodanig aangepast dat alle informatie van onze info-site (info.taxiklacht.net) voortaan op onze hoofdsite is te vinden. Verder is het forum opgeheven en verwijst vanaf nu ook naar onze hoofdsite (zie ook vorig bericht).

Wij zijn benieuwd wat u van onze vernieuwde website vind. Uw reacties kunt u plaatsen via ons contactformulier (te vinden in de rubriek 'Algemeen')...


Forum opgeheven

Wegens gebrek aan succes is het forum van Taxiklacht.net opgeheven per 1 januari 2009!
Voortaan kunt u op onze website uw berichten plaatsen. Kijk voor het laatste nieuws op onze nieuwspagina voor de mogelijkheden.

Indien u toch liever een taxiforum wilt bezoeken raden wij u www.taxibalk.net aan.
Dit is een zeer goed en bekend forum voor/door taxichauffeurs.


TaxiKlacht.net al 500.000 keer bezocht!

Vandaag heeft TaxiKlacht.net de mijlpaal bereikt van 500.000 bezochte pagina's sinds 1 januari 2007!

In de afgelopen maanden is het bezoekersaantal flink gestegen. In augustus 2008 zijn er zelfs diverse records gebroken, zoals bijvoorbeeld de 100.000 hits-grens.

Wij willen via deze weg iedereen bedanken voor de getoonde interesse en wij hopen dat u onze website nog vaak zal bezoeken.

En nu op naar de 1.000.000 bezochte pagina's....


Probleem met optie Gegevens Toevoegen opgelost

Wij hebben, dankzij een oplettende bezoeker, ontdekt dat de optie 'Gegevens toevoegen' niet geheel correct heeft gewerkt.

Door een fout bij onze hosting-provider werden de formulieren alleen naar de afzender gestuurd met een foutmelding, en niet naar ons TaxiKlacht.net Team. Inmiddels is het probleem opgelost en werkt alles weer zoals het hoort.

Indien u gebruik heeft gemaakt om uw (bedrijfs)gegevens toe te voegen,
dan verzoeken we u om uw bedrijfsinfo te controleren in onze database en eventuele aanvullingen/wijzigingen nogmaals in te vullen via de optie 'Gegevens toevoegen'.

Onze excuses voor de (eventuele) overlast.


Database update (juli 2008)

Op 13-7-2008 is onze database weer bijgewerkt.
Ook de data van de stichting TX is vandaag verwerkt.

De actuele informatie is op te vragen via de beide
zoek-pagina's p-nummer en geavanceerd op TaxiKlacht.NET.

Voor vragen en opmerkingen: klik hier


Taxibedrijven voeren actie op maandag 23 juni 2008

Indien u maandag 23 juni 2008 gebruik wilt maken van de taxi, houdt er dan rekening mee dat er acties zijn gepland tussen 12.30 uur en 13.30 uur.

De acties zullen bestaan uit het stilstaan van taxi's op diverse plaatsen, acties bij gemeentehuizen en/of centrale plaatsen, zoals het centraal station.

Aangezien het niet bekend is welke taxibedrijven er allemaal mee gaan doen met deze acties, is het raadzaam om ruim op tijd uw taxi te bestellen indien u belangrijke afspraken heeft (zoals bijvoorbeeld ziekenvervoer).

Mocht er meer informatie bekend worden, dan zullen wij dit hier plaatsen.


Vergeet niet om uw eigen email-adres in te vullen

Als u gebruik maakt van ons klachten- of contactformulier, vergeet dan niet om uw eigen email-adres in te vullen.

Uw email-adres hebben we nodig om u een kopie te sturen van uw klacht/bericht en voor de reactie/bevestiging. Indien u geen eigen email-adres heeft, vermeld het dan even in uw bericht. Zorg er dan wel voor dat er minimaal een telefoonnummer (liefst vast) staat vermeld, zodat wij telefonisch contact met u kunnen opnemen.

Alvast bedankt voor uw medewerking!


Nu ook zoeken op taxibedrijven met TX-keurmerk

Vanaf vandaag kan er ook gezocht worden op taxibedrijven met een TX-keurmerk.
Deze worden voortaan bij het geavanceerd zoekscherm apart weergegeven.

Let op: Indien u gegevens ziet waar géén IVW-logo bij staat, dan betreft het een taxibedrijf wat niet meer actief is en geen geldige vergunning heeft van de IVW. Deze zijn echter nog wel opgenomen in de andere databases als zijnde geldig en staan daarom ook nog in onze database...

Taxicentrales (zoals de TCA, RTC) kunnen wel een TX-keurmerk hebben, ondanks dat ze geen IVW-registratie hebben. Dit komt doordat voor taxicentrales andere regels gelden dan voor 'gewone' taxibedrijven.


Database update (juni 2008)

Onze database, waarin alle taxibedrijven staan vermeld, heeft weer een grondige update gehad met de nieuwste gegevens van de IVW en het SGC. Bij controle bleek zelfs dat er een hoop fouten in hun gegevens zaten.

Deze fouten hebben wij eruit gehaald en zullen wij ook nog aan de beide instellingen sturen, zodat zij hun gegevens ook kunnen corrigeren. Ditzelfde gebeurt op korte termijn ook met de data van TX-keur. Zodra die gegevens zijn verwerkt laten we het hier ook even weten...


TaxiKlacht RSS-feed vanaf nu beschikbaar

Vanaf vandaag heeft TaxiKlacht.net ook een eigen RSS-feed waarop u zich kan abonneren. Dit kan met speciale RSS-software, maar ook met de nieuwste (browser)versie van IE en Firefox.

Dus mocht u het laatste TaxiKlacht-nieuws meteen willen lezen, sluit u dan aan op de TaxiKlacht.net RSS-nieuws...